Εξαγγελία Υποψηφιότητας για τη Θέση του Εκπροσώπου Μαρωνιτών

Σε μια περίοδο καθοριστική για το μέλλον της Κύπρου και της κοινότητας ευρύτερα, σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον κοινωνικό ιστό κλονίζοντας αξίες και ιδανικά, ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς καλείται να διαδραματίσει το δικό του ρόλο για μια ουσιαστική ανασυγκρότηση και αναδόμηση της κοινωνίας και του τόπου ευρύτερα.


Ως ενεργοί πολίτες όλοι μαζί επιβάλλεται να συμβάλουμε ουσιαστικά για μια νέα προοπτική ελπίδας για την κοινότητα των Μαρωνιτών, διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού την οντότητα της κοινότητάς μας, έχοντας προμετωπίδα των προσπαθειών μας την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των Μαρωνιτών της Κύπρου στις πατρογονικές τους εστίες, την αναστήλωση και ανάδειξη των θρησκευτικών μας μνημείων, την ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κάθε Μαρωνίτη και της κάθε Μαρωνίτισσας.


Με αυτές τις θέσεις και απόψεις θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του κάθε Μαρωνίτη με καταγωγή τον Κορμακίτη, τον Ασώματο, την Αγία Μαρίνα και την Καρπάσια στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου για ανάδειξη εκπροσώπου της Μαρωνιτικής κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 
Θεωρώ ότι έχω τα απαραίτητα εχέγγυα να οδηγήσω την Μαρωνιά στο δρόμο που της αξίζει, διεκδικώντας με ζήλο τα δικαιώματα των επόμενων γενεών μας.
Η αγάπη που τρέφω για την κοινότητα μας, η πείρα που έχω αποκτήσει στα κοινά σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές μου γνώσεις με ενισχύουν στην προσπάθεια να προσδώσω νέα δυναμική στους αγώνες της κοινότητάς μας.
Μαρωνίτισσες και Μαρωνίτες, ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα, να δώσουμε νεανική δυναμική και να πορευτούμε μαζί με την νέα γενιά στον δρόμο της επιστροφής.


Όλοι μαζί, το χρωστάμε στους προγόνους μας το χρωστάμε στις επόμενες γενεές Μαρωνιτών.


Όλοι μαζί, για μια νέα προοπτική ελπίδας!

Ιωάννης Λακκοτρύπης

https://www.facebook.com/i.lakkotrypis

enasomatou IT Team