ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΏΝ

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ανακοινώνει τη διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο στις 22 Απριλίου 2015. Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και έχει ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της Κοινότητας των Μαρωνιτών Κύπρου.

Την παρουσίαση του καλλιτεχνικού δρώμενου, με τίτλο «Ηχοχρώματα Μαρωνιτικής Παράδοσης», έχει αναλάβει το Δημοτικό Σχολείο Άγιος Μάρωνας που αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της κοινότητας όπου φοιτούν παιδιά από όλα τα μαρωνίτικα χωριά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι χορευτικοί όμιλοι των σωματείων «Ο Κορμακίτης» και «Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Μιχαήλ Ασωμάτου».

Κύριο χορηγός της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και του έντονου ενδιαφέροντος κρατικών αξιωματούχων και μελών του διπλωματικού σώματος να παρευρεθούν στην εκδήλωση, οι προσκλήσεις, που στέλνονται από το Προεδρικό Μέγαρο, είναι περιορισμένες για τα μέλη της Μαρωνιτικής κοινότητας. Ο κατάλογος των προσκεκλημένων περιλαμβάνει τους συγγενείς των συμμετεχόντων, τον Μαρωνίτικο κλήρο, τα κοινοτικά συμβούλια, τους προέδρους των οργανωμένων συνόλων και των εκκλησιαστικών επιτροπών, τη σχολική εφορεία και το σύνδεσμο γονέων του δημοτικού σχολείου, εκπαιδευτικούς και άμεσα εμπλεκόμενους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Λευκωσία, 20.4.2015

 

enasomatou IT Team