Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είναι ο νέος Υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Ευχόμαστε στον Γιώργο  καλή  επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

 ____________________________________________________

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου 1970. Ο πατέρας του Αντώνης κατάγεται από την Αγία Μαρίνα και η μητέρα του Ειρήνη από τον Ασώματο. Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα (Καρή) και έχουν δύο κορούλες, τη Μαρίνα και την Αγγελίνα οι οποίες είναι δίδυμες 9 χρόνων. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και απέκτησε το πρώτο του πτυχίο το 1991 στα Mathematics & Computer Science από το Πανεπιστήμιο του Keele, Ηνωμένου Βασιλείου. Το 1995 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Colorado Ηνωμένων Πολιτειών με MBA, με υποτροφία του Fulbright.


Την επαγγελματική του σταδιοδρομία την άρχισε το 1991 από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαίδη, όπου για δύο χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του παραρτήματος της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Αφού ακολούθησαν οι σπουδές του στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κύπρο και το 1996 προσλήφθηκε στην
IBM στη θέση του υπεύθυνου για το δίκτυο μεταπωλητών. Στην IBM παρέμεινε για 6χρόνια, μέχρι που το Μάρτιο του 2002 προσλήφθηκε στη Microsoft ως Διευθυντής Ανάπτυξης, με εντολή να αναπτύξει τις εργασίες της εταιρείας στην Κύπρο και τη Μάλτα. Στα χρόνια που ακολούθησαν προήχθη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Κύπρου & Μάλτας, θέση που κατείχε μέχρι το 2011.Το Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Δημοσίου Τομέα της Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής (ΚΑΕ) Ευρώπης. Πέραν από τα επαγγελματικά του καθήκοντα στη Microsoft, μεταξύ του 2007 και 2011 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ).

 

 

enasomatou IT Team