Εορτές και Εορταστές Ιουλίου 2023

Έφυγε ο αγαπητός μας φίλος και φιλάνθρωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας, Ηλίας Κατσιολούδης (Κκούρας)

Είναι με πραγματική θλίψη και πόνο ψυχής που πληροφορηθήκαμε χθές  για τον θάνατο του αγαπητού μας φίλου, ένθερμου υποστηρικτή της Ένωσης Νέων Ασωμάτου και εκλεκτού μέλους  της Κοινότητας Κορμακίτη.

Πολύ δίκαια ο αείμνηστος Κκούρας, εκλελεγμένος Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κορμακίτη, χαρακτηρίζεται ο προστάτης των φτωχών , των αδικημένων και όσων υποφέρουν . Πρόσφερε επί σειρά ετών και μέχρι τον θάνατο του τις υπηρεσίες του στο χωριό του, στους συγχωριανούς του , σε κάθε Μαρωνίτη και σε κάθε άνθρωπο που δεν είχε την βοήθεια κανενός.

Στον αθλητικό τομέα και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο ο αείμνηστος Κκούρας τίμησε το χωριό του και την Κοινότητα μας ως ένας εκλεκτός και εξαίρετος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε  επί σειρά ετών σε διάφορες ομάδες, όπως τον Διγενή Μόρφου, το Αποέλ, το Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών  και άλλες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑ, εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου μας Ηλία με την ευχή όπως είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού του που θα τον σκεπάσει.

1.9.2022

 

Η γιορτή του Προστάτη μας Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις 6.9.2022. H καθιερωμένη συνεστίαση της Ένωσης Νέων Ασωμάτου αναβάλλεται για τον Νοέμβριο

Τον προστάτη του Ασωμάτου Μιχαήλ Αρχάγγελο γιορτάζουμε και φέτος την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 2022.  Ακόμη μια χρονιά μακρυά  από το αγαπημένο μας χωριό, αλλά διατηρώντας τις ευχάριστες μνήμες για τα όσα ζήσαμε στη δική μας γή που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και την οποία έχουμε χρέος να  παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.  

Την Δευτέρα  5.9.2022 και ώρα 6.00 μ.μ. θα γίνει εσπερινός στο κατεχόμενο χωριό μας στην εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, ενώ η επίσημη καθιερωμένη λειτουργία θα γίνει την Τρίτη 6.9.2022 και πάλι στον Ασώματο η ώρα 9.00 π.μ.

Προτρέπονται όλα τα μέλη της ΕΝΑ, οι συγχωριανοί και φίλοι, να επισκεφθούν τον Μιχαήλ Αρχάγγελο στον Ασώματο για να τον δοξάσουμε και να του ζητήσουμε την ελευθερία της πατρίδας μας και επιστροφή στο χωριό μας.

Σημειώνεται ότι η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση της ΕΝΑ που γίνεται κατά την ημέρα της γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου , αποφασίστηκε όπως αναβληθεί για τον επόμενο Νοέμβριο λόγω του αδόκητου θανάτου του αγαπητού και αείμνηστου μας Αβράμη Καπιρή ο οποίος ως γνωστό υπήρξε για μια ζωή στέλεχος και θερμός υποστηρικτής του σωματείου της ΕΝΑ.

25.8.2022

 

ΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΑ

 
ΑΒΡΑΜΗΣ ΚΑΠΙΡΗΣ
Από Ασώματο
Απεβίωσε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 σε ηλικία 81 ετών ο Αβράμης Καπιρής από τον Ασώματο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αείμνηστο Αβράμη Καπιρή θα τελεστεί την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στις 5:00 μμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του αείμνηστου Αβράμη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Αιωνία του η μνήμη.

Επίσκεψη στο Απόστολο Ανδρέα και ιερά προσκυνήματα μας που οργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασωμάτου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασωμάτου ενημερώνει όλους τους συγχωριανούς ότι έχει οργανώσει επίσκεψη στα ιερά προσκυνήματα, Απόστολο Ανδρέα,  Άγιο Αντώνη στη Κυθρέα,  Αγία Άννα στη Αμμόχωστο και ίσως στον Άγιο Ρωμανό στο Βουνό , το Σάββατο 2 Ιουλίου, 2022 με λεωφορείο.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κρατήσουν τις θέσεις τους το συντομότερο  δυνατό και όχι αργότερα από τις 27.6.2022, και για το σκοπό αυτό μπορούν να επικοινωνούν με τα ακόλουθα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 

 

Αντώνης Καράχαννας (Κοινοτάρχης)                 

99901441

Αβράμης Χατζήμιχαηλ

99328414

Παύλος Στεφανή  

99430750

Ηλίας Μαλτέζος

99643042

Αννίτα Λιάτσου – Αναστασίου

99415466

 

 

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνεται  , πρόγευμα και  γεύμα και όσοι θα συμμετάσχουν  θα πληρώσουν μόνο από 10 ευρώ περιλαμβανομένου του κόστους μεταφοράς , γιατί η εκδήλωση αυτή είναι επιχορηγημένη από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

16.6.2022

enasomatou IT Team