ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

<Δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη και την ελπίδα μας, θάρθουν καλύτερες μέρες>

Αυτά μεταξύ άλλων, περιλαμβανομένης της ιδιαίτερης του αγάπης προς την Ένωση Νέων Ασωμάτου, ανάφερε ο Χωρεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου πάτερ Ιωάννης Ορφανού κατά την συνεστίαση του σωματείου μας την 8ην Σεπτεμβρίου στο οίκημα του στη Λευκωσία με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, προστάτη του Ασωμάτου.

Την Τετάρτη το απόγευμα , 5.9.2018 έγινε ο καθιερωμένος εσπερινός στην εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στον Ασώματο στον οποίο παρευρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα  κα την επομένη στις 9.30΄το πρωί επίσημη λειτουργία  και πάλι στον Ασώματο.

Στην συνεστίαση που ως γνωστό  συνδιοργανώνεται ετήσια από την Ε.Ν.Α. και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ασωμάτου, παρευρέθηκαν πολλοί κάτοικοι και φίλοι  του Ασωμάτου και αρκετοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων, ο Εκπρόσωπος μας κ. Γ. Μούσα , Βουλευτές, Κοινοτάρχες , εκπρόσωποι σωματείων και άλλοι.

Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος μας κ. Γ. Μούσα συνεχάρη τους διοργανωτές των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη του στήριξη στο έργο και το ρόλο που διαδραματίζει το ιστορικό σωματείο του Ασωμάτου. Θα στηρίξω ανέφερε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία σας που αποβαίνει προς όφελος του Ασωμάτου , της Κοινότητας μας αλλά και της Κοινωνίας μας γενικότερα όπως π.χ.  είναι η ετήσια σας αιμοδοσία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Α. κ. Γιάννης Κοντός ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους , την στήριξη που προσφέρουν στο σωματείο του Ασωμάτου και αναφέρθηκε στο ρόλο και το έργο της ΕΝΑ στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι πολύ σύντομα η Ένωση Νέων Ασωμάτου θα αρχίσει την ανέγερση του ιδιόκτητου προσωρινού της οικήματος  στη Λακατάμια και κάλεσε όλους να συμβάλουν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου προς όφελος τόσο  του Ασωμάτου όσο και  της Κοινότητας  μας γενικότερα.

Ο Κοινοτάρχης του Ασωμάτου κ. Αντώνης  Καράχαννας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, αν και περνούμε δύσκολες συνθήκες θα συνεχίσουμε με  σύμπνοια και επιμονή να διεκδικούμε τα δίκαια μας και εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της επανεγκατάστασης μας, αναμένοντας μια ειρινική, δίκαιη  και μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος της πατρίδας μας.

Ο Υπουργός μας , της Ένέργειας, του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, λόγω άλλης ανειλημμένης υποχρέωσης του στο εξωτερικό δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνεστίαση αλλά μας έστειλε τον χαιρετισμό του τον οποίο ανάγνωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΑ. Μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο φίλος Υπουργός ανάφερε:

 Βραδιές όπως η σημερινή δείχνουν, πιστεύω, πως ο αγαπημένος μας Ασώματος βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας. Εμείς που καταγόμαστε από το όμορφο χωριό, νιώθουμε ειλικρινά περήφανοι για τις κερυνειώτικές μας ρίζες και ευχαρίστως εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται για διαφύλαξη των στενών δεσμών με τους συγχωριανούς μας. Βασική έγνοια μας, φυσικά, οι νέοι μας να γίνουν κοινωνοί των παραδόσεών μας, αλλά και ακούραστοι προστάτες της βαριάς μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Είναι, θεωρώ, γι’ αυτούς τους λόγους που είναι πραγματικά αξιέπαινες οι συνεχείς προσπάθειες της Ένωσης Νέων Ασωμάτου, σε συνεργασία πάντα και με το Κοινοτικό Συμβούλιο, να διατηρηθεί η επαφή με τον κατεχόμενο Ασώματο. Η αποψινή εκδήλωση, πέραν του ψυχαγωγικού κομματιού, μας υπενθυμίζει ακριβώς ότι, λίγα μόλις χιλιόμετρα από εδώ, το αγαπημένο μας χωριό καρτερεί υπομονετικά για την επιστροφή των νόμιμών του κατοίκων.

Οι εκδηλώσεις για τον Μιχαήλ Αρχάγγελο ολοκληρώθηκαν με την αιμοδοσία στο οίκημα της ΕΝΑ που γίνεται κάθε χρόνο.  Η εκδήλωση αυτή εκτός από την προσφορά αίματος προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, γίνεται και είς μνήμη όλων όσων συγχωριανών μας απεβίωσαν μετά την Τούρκικη εισβολή και προσφυγοποίηση μας.

***Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην ενότητα Φωτογραφίες και στο Facebook.

enasomatou IT Team