Αντικατάσταση θυρών της Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, εις μνήμη του Αντώνη Χατζηιωσηφ

Έγινε σήμερα η αντικατάσταση των δύο θυρών ,της κυρίας εισόδου και πλαϊνή της Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ασώματο, εις μνήμη του αειμνήστου Αντώνη Χατζηιωσηφ απο τη σύζυγό και τα τέκνα του.


 

Εκδηλώσεις για την γιορτή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου,2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο  Ασωμάτου ενημερώνουν  όλους τους Μαρωνίτες και φίλους του Ασωμάτου ότι με την ευκαιρία της φετινής γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, προστάτη του Ασωμάτου, προγραμματίστηκαν τα ακόλουθα:

 

 

Αιμοδοσία,

Την Παρασκευή 31. 8.2012 και από τις 8.00 μ.μ. στο οίκημα της ΕΝΑ στην Λευκωσία. Παρακαλούνται τα μέλη , συγχωριανοί και φίλοι όπως δηλώσουν συμμετοχή και προσφέρουν αίμα στους συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη για να ζήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΑ.

Read more: Εκδηλώσεις για την γιορτή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου,2012

Εκδηλώσεις για τη Γιορτή Μιχαήλ Αρχαγγέλου

Η Ένωση Νέων Ασωμάτου ανακοινώνει προς όλους τους συγχωριανούς μας και προς όλους τους Μαρωνίτες το καθιερωμένο Ετήσιο Πρόγραμμα για τη γιορτή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου:

Read more: Εκδηλώσεις για τη Γιορτή Μιχαήλ Αρχαγγέλου

Ο Ασώματος

Ο Ασώματος είναι χωριό της Κύπρου, κατεχόμενο σήμερα, στην επαρχία Κερύνειας. Γειτονεύει με τα χωριά Μύρτου, Καρπάσια και Καμπυλή. Ήταν το δεύτερο σε πληθυσμό μεγαλύτερο χωριό των Μαρωνιτών. Πριν τα συμβάντα του 1974 οι κάτοικοί του ανέρχονταν στους 527 ενώ σήμερα στον Ασώματο δεν υπάρχουν Μαρωνίτες αφού οι περιορισμοί που επέβαλλε η τουρκική διοίκηση στους κατοίκους τους εξανάγκασαν να καταφύγουν στις ελεύθερες περιοχές.

Το χωριό αποτελεί σήμερα στρατιωτική βάση με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Η μοναδική παραχώρηση που γίνεται είναι η ελεύθερη πρόσβαση για δύο μόνο ώρες κάθε Κυριακή, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Παρά τη δύσκολη πρόσβαση όμως, οι Ασωματίτες αλλά και Μαρωνίτες άλλων χωριών, τιμούν κάθε Κυριακή το χωριό και τους εγκλωβισμένους με την παρουσία τους. 

Read more: Ο Ασώματος

Τελετή των Ιπποτών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία μας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο η τελετή των ιπποτών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για παιδιά που διεξάγονται στο χωριό μας. 

Οι ιππότες του Αρχάγγελου Μιχαήλ είναι ο πνευματικός στρατός του Θεού και περιλαμβάνει αγόρια και κορίτσια που μέσω των καλών  έργων και την προσευχή πολεμούν το κακό. Βασισμένοι στη μαρωνίτικη καθολική μας πίστη, αφιερωμένοι στο Χριστό στην Αγία Ευχαριστία και με την καθοδήγηση της Παναγίας και του προστάτη και αρχηγού τους Αρχάγγελου Μιχαήλ, αγωνίζονται για το καλό, ζουν μια πνευματική ζωή και είναι απόστολοι και προστάτες της Χριστιανικής μας Πίστης. 

Read more: Τελετή των Ιπποτών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

enasomatou IT Team