Εορτή του Φλογερού Προφήτη Ηλία

Σήμερα Σάββατο: Εορτή του Φλογερού Προφήτη Ηλία

Αύριο Κυριακή: Πραγματοποιείται το Ετήσιο Προσκύνημα στο Μοναστήρι του.

Χρόνια πολλά σ' όλους εκείνους που γιορτάζουν τα ονομαστήρια τους: Ηλιάνες & Ηλίες!!!

 

 

Τιμούμε τον Προστάτη όλων των Μαρωνιτών, τον Προφήτη μας Ηλία, στο Μοναστήρι του. Είναι μια Πατροπαράδοτη Παράδοση όλων των Μαρωνιτών της Κύπρου που χρονολογείται από το 1735!

 

Συμμετέχω στο ετήσιο προσκύνημα του Προφήτη Ηλία σημαίνει:

Ανήκω στην Μαρωνίτικη Κοινότητα της Κύπρου της οποίας η σημερινή επιβίωση οφείλεται σ' αυτό το ιστορικό Μοναστήρι.

Είμαι απόγονος υπεύθυνος για τη φλόγα που μου παρέδωσαν οι πρόγονοι μου και ευγνώμων στον Θεό για όλες τις ευεργετικές ευλογίες που μας χάρισε και μας χαρίζει δια των πρεσβειών του Φλογερού Προστάτη μας, Προφήτη Ηλία

Ασπάζομαι, σέβομαι και υπερηφανεύομαι για την μακραίωνη ιστορία της Κοινότητας μου, την πεποίθηση, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και όλα τα σύμβολα και θεσμούς που την αποτελούν, μεταξύ αυτών -και στην πρώτη  γραμμή- η Μονή Πρ. Ηλία .

Συμμετέχω και συνδράμω στην διαφύλαξη και ανάπτυξη της Κοινότητας μου ως μέλος ενεργό.

Μαρτυρώ , υπερασπίζομαι και διεκδικώ την Μαρωνίτικη Ταυτότητα της Μονής μας και αιτώ την διάσωση, την αναστήλωση και επαναλειτουργία της ως πολύτιμο μέρος της ιστορίας μου και της θρησκευτικής και πολιτιστικής μου κληρονομιάς.

Κοινωνώ, τιμώ και μνημονεύω όλους όσους προσέφεραν και υπηρέτησαν  σ' αυτή τη Μονή δια μέσω των αιώνων καθώς επίσης κι' όλους τους δωρητές και ευεργέτες της Μονής και του έργου της. 

Με εκτίμηση,

Πατήρ Ιωσήφ Λακκοτρύπης Μιχαηλίδης

enasomatou IT Team