Διευκρινιστική Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Μαρωνιτών

Σχετικά με την Επικείμενη Ετήσια Εορτή
στο Ιστορικό Μαρωνίτικο Μοναστήρι
την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Οσιότατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία, Πατήρ Ιωσήφ Λακκοτρύπης Μιχαηλίδης, και σχετικά με το πιο πάνω θέμα, διευκρινίζει τα ακόλουθα:


1.
Όλες οι προετοιμασίες και εργασίες για την ομαλή διεξαγωγή του ετήσιου προσκυνήματος στο ιστορικό μας Μοναστήρι έχουν αρχίσει την Πέμπτη 18/07/2013 και συνεχίζονται.


2.
Ο ναός έχει καθαριστεί καθώς επίσης η είσοδος και ο περίγυρος της Μονής. Αναμένονται τα καθίσματα τα οποία θα τοποθετηθούν εγκαίρως.


3. Ο εκσκαφέας εργάζεται πυρετωδώς για την ομαλοποίηση του δρόμου που οδηγεί από τον Κοντεμένο στο Μοναστήρι μέχρι τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα και διευθετήσεις ούτως ώστε τα οχήματα να εισέρχονται από πάνω –τον κανονικό δρόμο- και να φεύγουν από την κάτω πλευρά –κάνοντας το γύρω της μάντρας της Μονής για να φτάσουν στη νέα μάντρα του τουρκοκύπριου βοσκού.


4. Θα τοποθετηθεί έκτακτο κινητό αποχωρητήριο.

 
5. Οι προσπάθειες αποσκοπούν στη διευκόλυνση πρόσβασης όχι μόνο των οχημάτων 4Χ4 αλλά και τα σαλούν με λίγη προσοχή βέβαια.

 

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιούμε ένα ιερό προσκύνημα σε ένα Θαυματουργό Προφήτη Προστάτη μας. Ένα Ιερό προσκύνημα σε ένα ιστορικό, σημαντικό και ευεργετικό, για όλους τους Μαρωνίτες, Θρησκευτικό Μνημείο. Αυτό προϋποθέτει πίστη, αναγνώριση, προσευχή, ευγνωμοσύνη, προσφορά και θυσία. Ας ευλογήσει ο Θεός!

enasomatou IT Team