ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 08-02-2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ (ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ), ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΩΣΗΦ ΣΟΥΕΗΦ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΦΙΕΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ, ΜΕ ΦΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ, ΡΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ. ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΑΝ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ‘’ΜΑΡΙΝΙΩΤΟΥ’’ ΑΛΛΑ Ο ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΤΙΧΟ ΤΟΥ.. ’’ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΠΟΥΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΚΑ ΜΑΣ..’’ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΞΑΚΟΥΣΤΕΣ ΜΑΡΙΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΕΣΕΡΝΑΝ ΤΑ ΦΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ‘’ΜΑΡΙΝΙΩΤΟΥ’’ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ‘’ΣΥΡΤΟ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΤΟ’’.

 


**ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ‘’ΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ’’, ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, Ε ΑΝ ΕΙΧΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ…** (ΑΡΑ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΚΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ, ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΥΣΚΕΙΕΣ).   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.


ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥ ΔΙΟΑΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ!!!  ** ( ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΟΤΕΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ  ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΙΛΟ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΙΜΕΝΩΝ).**

Τόνης Σολωμού

enasomatou IT Team