Ασώματος: Εκδηλώσεις

Για ακόμη μία χρονιά, την 39η από τον ξεριζωμό μας του 1974, ο Ασώματος τίμησε τον προστάτη του Μιχαήλ Αρχάγγελο με κάθε λαμπρότητα. Στις 5 Σεπτεμβρίου έγινε ο εσπερινός και στις 6 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη λειτουργία, εκδηλώσεις οι οποίες διευθετήθηκαν  όπως συνήθως από τον Κοινοτάρχη και το Κοινοτικό του Συμβούλιο. Πρωτεργάτης όμως όλων των πρωτοβουλιών ήταν και πάλι το Ιστορικό Σωματείο της Ένωσις Νέων Ασωμάτου. Γιατί απλά, όλες οι σκέψεις και πρωτοβουλίες ξεκινούν μέσα από τις τάξεις του Ιστορικού Σωματείου, τους ανθρώπους που το πλαισιώνουν και συχνάζουν σε αυτό αλλά και τους ανθρώπους που επισκέπτονται συχνά το χωριό μας.

Εκτός του εσπερινού και της καθιερωμένης λειτουργίας στον Ασώματο, η Ένωσις Νέων Ασωμάτου πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίαση του και την καθιερωμένη πλέον αιμοδοσία του εις μνήμη όλων των νεκρών συγχωριανών μας. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις οι οποίες στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο προσωρινό οίκημα του Ε.Ν.Α. στον Άγιο Παύλο.

Στη συνεστίαση της 6ης Σεπτεμβρίου παρευρέθηκαν περίπου 180-200 συγχωριανοί, αριθμός πολύ σημαντικός λαμβάνοντας υπόψιν τους αρκετούς συγχωριανούς που γιόρτασαν κάπου αλλού τη γιορτή τους αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν αρκετά νοικοκυριά λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάτι όμως που εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους  ήταν η συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΝΑ καθώς και αρκετών νέων στη όσο το δυνατόν άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Για ακόμη μία φορά, τα μηνύματα που στάληκαν  είναι πολλά. Η ΕΝΑ Ασωμάτου τιμά την Ιστορία της, και παραμένει ο ενωτικός κρίκος του Ασωμάτου άσχετα από ποιούς διοικείται. Οι συγχωριανοί έδειξαν ακόμη μία φορά το σεβασμό τους προς το σωματείο και την εκτίμηση τους στους ανθρώπους που το υπηρετούν. Γιατί απλά, στο Σωματείο  δεν υπάρχει κανένα προσωπικό και κομματικό συμφέρον και καμία διάθεση αυτοπροβολής από τους ανθρώπους του, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό κίνητρο την προσφορά.

 

Επίσημος καλεσμένος της Ε.Ν.Α., ένας δικός μας άνθρωπος, ένας υποστηρικτής του Σωματείου, ένας καταξιωμένος Υπουργός. Ο Γιώργος Λακκοτρύπης. Η παρουσία του και μόνο τίμησε το Σωματείο μας, τίμησε το χωριό μας, και μας γέμισε χαρά, ικανοποίηση και περηφάνεια. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ένας καταξιωμένος Μαρωνίτης, ένα αγαπημένο πρόσωπο, καθημερινός θαμώνας και μέλος του Σωματείου της Ένωσις Νέων Ασωμάτου, ο φίλος Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κος Αντώνης Λιάτσος. Η παρουσία των δύο αυτών σεβάσμιων προσωπικοτήτων αντανακλά την αίγλη του Ιστορικού Σωματείου της Ένωσις Νέων Ασωμάτου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου έγινε στο οίκημα της Ένωσις Νέων Ασωμάτου η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία εις μνήμη των νεκρών συγχωριανών μας. Προσήλθαν και πρόσφεραν αίμα 15 συγχωριανοί μας, αριθμός που ικανοποίησε τους αρμοδίους. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι ο αριθμός αυτός των εθελοντών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους. Και επιφυλλασσόμεθα.

Συμπερασματικά θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Σωματείο της Ένωσις Νέων Ασωμάτου συνεχίζει, εδώ και 39 χρόνια,  τον αγώνα τον καλό για να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής. Σε αυτό τον αγώνα αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε την συμπαράσταση και στήριξη των υγιώς σκεπτομένων συγχωριανών μας. Και είναι αυτή η στήριξη που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Και εμείς, οι άνθρωποι της ΕΝΑ δεσμευόμαστε σε αυτό.

Ιάκωβος Κοντός

Μέλος Δ.Σ. ΕΝΑ

enasomatou IT Team