Δέκα Χρόνια από το Θάνατο του Αειμνήστου Δασκάλου μας Ηλία Παρτέλλα

Συμπληρώθηκαν πρόσφατα δέκα χρόνια από το θάνατο του αειμνήστου δασκάλου μας Ηλία Παρτέλλα.

Πάντοτε αεικίνητος και ακαταμάχητος. Από τα χαράματα μέχρι το σούρουπο βρισκόταν στο σχολείο για να περιποιηθεί τον κήπο, να φροντίσει μαζί με τους μαθητές-επιμελητές για την καθαριότητα του σχολείου, να βοηθήσει τους αδύνατους και να κάνει ότι μπορεί για τη μόρφωση των παιδιών.

Αλησμόνητη παραμένει σ’ όλους μας η εργατικότητά του και η αφοσίωση προς την Κοινότητα και την Εκκλησία μας.

 

Το σχολείο του, η Τάξη του ήταν ένα πραγματικό εργαστήριο ανθρώπων, όπου χαλκεύονταν χαρακτήρες και διαμορφώνονταν συνειδήσεις.

Συνεχής προσπάθειά του ήταν να βγάλει ολοκληρωμένα άτομα που να σέβονται τους μεγαλύτερούς τους, να έχουν πίστη στο Θεό, να αγαπούν την πατρίδα, να υπακούουν στους νόμους της πολιτείας, να αφοσιώνονται στην επιμέλεια, στην εργασία, στην αρετή.

Το σχολείο του ήταν μια σωστή κυψέλη μελισσών. Μια οργανωμένη κοινωνία. Μια  πειθαρχημένη ομάδα ατόμων με ωραία συνθήματα και συγκεκριμένους σκοπούς.

Εκεί υπήρχε εργασία και χαρά. Ενθουσιασμός και δημιουργία. Προσπάθεια και πρόοδος.

Οι περισσότεροι από τους σημερινούς εκπαιδευτικούς και επιστήμονες της Κοινότητας υπήρξαν μαθητές του. Όλοι τον θυμούνται και τον ευγνωμονούν για όσα τους έχει προσφέρει.

Η προσφορά στην κοινωνία ήταν επίσης αξιοθαύμαστη. Πάντοτε τον έβλεπες στα σωματεία με τους νέους, στα καφενεία με τους χωρικούς, στην εκκλησία με τους γεροντότερους και παντού να δίνει τις συμβουλές του. Η προσφορά του προς την Κοινότητα γενικά ήταν ανεκτίμητη..

Προσωπικά δε θα τον ξεχάσω ποτέ για ότι μου έχει προσφέρει στα παιδικά μου χρόνια. Τον θυμούμαι πάντοτε στις προσευχές μου και παράκλησή μου προς τον Κύριο είναι να τον κατατάξει εν σκηναίς δικαίων.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Αντώνης Μαρίνος

enasomatou IT Team